Helt siden Hans Ulrik og Tor Kjetil startet med elvebåtsafari i den spektakulære Alta Canyon i 1970, har de som tredjegenerasjons brødre jobbet for å utvikle flere aktiviteter for besøkende i den nordnorske villmarken. Sorrisniva gjennomførte den første snøskutersafarien i 1989. Den ikoniske bygning Lavvu Restaurant ble oppført i 1992, og reflekterer designet til den samiske telttypen.

I 2000 ble Norges første ishotell bygget for første gang. Siden da har ishotellet blitt satt opp hvert år på starten av vintersesongen, og gjester kan overnatte helt frem til april. Ishotellet er bygget og utformet av lokale håndverkere. På innsiden er det skapt fantastiske isskulpturer, en isbar og et vakkert iskapell hvor det har blitt populært å holde vielser og barnedåp. Sorrisniva Igloo Hotel er det nordligste ishotellet i verden.

Fra høsten 2021 tilbyr Sorrisniva helårs premium overnatting med den helt nye Arctic Wilderness Lodge. Lodgen er designet for gjester som ønsker en kvalitetsopplevelse på rommene, i loungen og i restauranten. Arctic Wilderness Lodge er bygget like ved elvebredden, med store deler av fasaden i glass for å få en følelse av villmarken inn i alle rom.

Sorrisniva er berømt for sin restaurant som tilbyr smakfulle opplevelser basert på lokal mat. Fra á la carte-menyen serveres det laks, torsk, reinsdyr, elg, ville bær og lokalt røkt fisk eller spekemat. Med den nye Arctic Wilderness Lodge vil Sorrisniva skape en unik arktisk lodgefølelse for gjester som ønsker å oppleve det tradisjonelle sesongtilbudet. Gjennom de ulike sesongene tilbyr Sorrisniva opplevelser slik som ishotell, nordlys, midnattssol, snøskutersafari og utflukter med elvebåt. I tillegg til disse aktivitetene får gjester en opplevelse av premium kvalitet med stor gjestfrihet, samtidig som de kan nyte den verdensberømte maten fra restauranten.