Lokale håndverkere

Hvert år lager vi et unikt design for vårt Igloo Hotel med et spesielt kunstnerisk tema. Byggingen av Igloo Hotel utføres hovedsakelig kun av lokale håndverkere som skaper et område på rundt 2500 m2 med 250 tonn is og 7000 m3 snø. Arbeidet med konstruksjonen tar omtrent fem uker, hvor vi bruker ferskvannis kuttet fra et nærliggende fjellvann og snø laget av elvevannet. Iglo-strukturen blir bygget lag for lag, og deretter blir rommene utstyrt med ismøbler, isskulpturer og iskunst.

Temaer i kunsten

Hvert år velger vi et tema for ishotellet for å gjenspeile en spesiell del av lokal historie eller mytologi slik som vikingene, nordiske sagn eller lokalt dyreliv. Dekorasjonene og isskulpturene er skåret ut for å gjenspeile dette temaet i hele ishotellet.

En spesiell atmosfære

Igloo Hotel er ikke bare en isstruktur man kan se på. Rommene som er skapt av is og snø har en spesiell, til og med magisk, atmosfære som skaper dyp stillhet og ro. Denne spesielle atmosfæren kan oppleves mens du beundrer de unike kunstverkene av is, tar en spesiell drink i isbaren og spesielt når du sover i en varm sovepose på en seng av reinsdyrskinn. Igloo Hotel brukes også til spesielle anledninger, inkludert bryllup og barnedåp som foregår i vårt iskapell.

Igloo Hotel opplevelser

Ta en tur til vårt Igloo Hotel, og du vil oppleve magien og roen av den eventyrlige atmosfæren. En av våre ansatte vil forklare deg hvordan strukturen er bygget og andre historier om Igloo Hotel.

Du kan også være med på å skape din egen isskulptur med veiledning fra en av våre lokale håndverkere.