Elvebåt Opplevelser

En eventyraktig elvetur

På våre turer med elvebåt bruker vi de tradisjonelle lange elvebåtene som gjør det mulig å ta seg oppover Altaelva. Elvebåten tar deg med gjennom villmarken og passerer gjennom Nord-Europas største elvekløft, Alta Canyon. Altaelva er verdenskjent for laksesportfiske, og våre guider vil forklare dette og mange andre fascinerende historier om elva. Guidene våre har mange års erfaring med å kjøre de spesielle elvebåtene og vil kombinere sikkerhet med en eventyraktig opplevelse.

Elvebåt opplevelsene våre starter og slutter i Sorrisniva. Turene med elvebåt blir gjennomført mellom kl. 12:00 og 18:00 hver dag, fordi elven er stengt for trafikk utenfor disse tidene på grunn av det berømte laksefisket. Elvebåt turene er avhengig av vannstanden i elven for å sikre en trygg passering gjennom strykene.

Vi tilbyr en rekke elvebåtopplevelser med forskjellig varighet fra 30 minutter til 2,5 time, med plass til opptil 9 gjester på hver tur. Alle gjester vil få utdelt redningsvest. Båtføreren vil fortelle historier om spesielle steder i elva, dens historie og om laksefisket.

Historien om Altaelva

Altaelva har en lang historie laksefiske. Laksefiske i Altaelva har utviklet seg fra kommersielt fiske til å være en av de fremste flue fiskeelvene i verden.

På 1870-tallet ble elven leid ut til den skotske hertugen av Roxburghe. Nå forvaltes Altaelva av lokalsamfunnet, som lisensierer laksefisket til både lokale innbyggere og internasjonale sportsfiskere. Wisløff-familien har en lang historie med å gi ekspert veiledning til laksefiskerne, inkludert den norske kongefamilien. Denne ekspertisen videreføres fra generasjon til generasjon, hvor Jørgen nå er fjerde generasjons ekspert, og veileder fluefiskere fra verdenseliten.

Play Movie