ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Fjelltur til Halddetoppen

Halddetoppen er det høyeste fjellet i Alta og er et yndet mål for enhver topptur entusiast. Denne toppturen går helt opp til Nordlysobservatoriet der Kristian Birkeland bodde hele vinteren og observerte nordlyset. Verdens første permanente nordlysobservatorium ble bygd på toppen av Haldde i Alta, 907 meter over havet. Den eldste bygningen her ble tatt i bruk i 1899. I 1926 bestemte den norske stat seg for å stenge Nordlysobservatoriet på Halddetoppen. Likevel danser nordlyset fortsatt over Alta og Haldde. Her har vi et stabilt innenlands klima med mange stjerneklare vinternetter, noe som betyr at nordlyset, eller AuroraBorealis, er godt synlig de fleste kveldene vinteren igjennom.

Vanskelighetsgrad: Veldig krevende
Avstand: 9 km – hver vei
Varighet: 7 timers rundtur

Denne turen starter og ender i Sorrisniva. En 40 minutters kjøretur fra Sorrisniva tar oss til en liten bygd, Kåfjord, der vi finner startstedet for denne turen. Starten på vandringen opp fjellet gir oss en flott utsikt med den unike Kåfjordbrua og fjorden rundt. Etter hvert vil du og den erfarne guiden som leder vei møte et flatt, vidåpent terreng etter et godt strekk igjennom skogen. Her ser du minnene etterAndre Verdenskrig i form av metall skrot fra maskineri, strål tråd og en bunker.Her tar vi en pust i bakken før vi begir oss ut på neste etappe på denne turen, som er den mest krevende, men tar oss helt til mål. Stien herfra er tidvis steinete, bratt, svingete og vindfull. På toppen har du en 360 graders utsikt over Alta og fjordene og landskapet rundt. Uten tvil en av de aller beste utsikts plassene i området, noe som gjør alt slit med å komme seg opp til toppen fullstendig verdt det.  

Inkludert:
Transport til/fra turens startsted
Erfaren lokal guide
Lunsj pakke med lokale råvarer

Leie av tursekk: 500.- per sekk

Du må være varsom i møte med reinsdyr i området når det er kalvings tid på våren. Det er også viktig at vi husker på at vi er gjester i naturen, vi eier den ikke, så vi tar alltid søppel og avfall med oss hjem igjen.

Årstid

Juni - Oktober

Dager

8.0
TImer

Gruppestørrelse

2-8

Pris per voksen Fra

NOK
2500

Pris per Barn

NOK
1800

Bilder

Book Online

You can book online using the link below. If you have any questions you can contact us on +47 784 33 378, email us at info@sorrisniva.no or use our contact form below.

Book Online

Booking

Hvis du har spørsmål kan du ring oss på +47 784 33 378, send oss en e-post på booking@sorrisniva.no eller bruk vårt kontaktskjema nedenfor.

KOntakt Oss