ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Fjelltur til Halddetoppen

Halddetoppen er den høyeste av fjelltoppene i Alta og et mål for enhver turentusiast. Turen går opp til Nordlysobservatoriet, hvor Kristian Birkeland overvintret.

Verdens første permanente nordlysobservatorium ble bygget på fjelltoppen Haldde i Alta, 907 moh. Den eldste observatoriebygningen ble tatt i bruk i 1899. I 1926 bestemte regjeringen seg for å stenge nordlysobservatoriet på Haldde. Men nordlyset danser fortsatt over Alta. Alta har et stabilt innlandsklima med mange klare netter som gjør at nordlyset, eller Aurora Borealis, er synlig de fleste nettene om vinteren.

Gradering: vanskelig

Lengde: 9 km én vei

Varighet: 3 timer én vei

Husk alltid båndtvang mellom 1. april og 20. august. Særlig hensyn skal du vise i forbindelse med reinens kalvingstid om våren. Ellers er det viktig å huske at vi kun er gjester i naturen, ikke forbrukere. Ta alltid med deg søppel og avfall hjem fra turen.

For guidet tur send oss en e-post på booking@sorrisniva.no.

Årstid

1 Juni - 31 Oktober

Dager

7.0
TImer

Gruppestørrelse

10

Pris per voksen Fra

NOK
0

Pris per Barn

NOK
0

Bilder

Book Online

You can book online using the link below. If you have any questions you can contact us on +47 784 33 378, email us at info@sorrisniva.no or use our contact form below.

Book Online

Booking

Hvis du har spørsmål kan du ring oss på +47 784 33 378, send oss en e-post på booking@sorrisniva.no eller bruk vårt kontaktskjema nedenfor.

KOntakt Oss