Restaurant

 
 

Sorrisniva ligger midt i et rikholdig og spennende matfat. Enten vi serverer ditt måltid i en av våre restauranter; Laksestua (inntil 170 personer) og Gabo (inntil 30 personer), på elvebredden, eller i en lavvo på Finnmarksvidda, gjør vår kjøkkensjef, Johnny Trasti og hans stab, sitt ytterste for å gi deg en stor matopplevelse.  Trasti  følger den såkalte «Matkalenderen», som henspeiler til hvilke råvarer som er tilgjengelige til de ulike årstidene, og han må aldri langt av gårde for å hente råvarene han bruker, fra fjord, fjell eller elv. Her røykes laks og kjøtt, han parterer selv slakt av rein, sau, elg og gris. Dessuten er vi selvforsynt med brød og kaker fra eget bakeri, og fra gårdene Tangen, Heggeli og Killi i samme dalføre får vi poteter, urter og salater. Velkommen til bords!

Matopplevelse8Forretter:

  • Laksekarpatsjo med salat, kaviar og gressløksolje
  • Kremet suppe med Kamchatkakrabbe og finskårne grønnsaker
  • Smørstekt kamchatkakrabbe på blåmkålspure med kremet kamckatka-bisk
  • Karpatsjo av rein servert med nøtteolje, salat og gresskarkjerne

Hovedretter:

  • Kveite med laksemousse, eple smørsaus og rosmarinpotet
  • Lettstekt laks med timian-saus, shitakesopp og timianpoteter
  • Helstekt reinsdyrsflatbiff på klassisk vis med tyttebærkokt pære, kremet einebærsaus, rosenkål og bacon, knuste urtepoteter med friterte urter og potet
  • Lammefilet med sesongen grønnsaker og fløtepotet

Desserter og ost:

  • Multetallerken med multekake, tilslørte Alta-piker og isparfe med Lakka og sjokoladesaus
  • Krokangratinerte skogsbær med vaniljeis
  • Sjokolade og rømmeterinn med multesaus
  • Krepp susett, en gammel klassiker, små varme pannekaker med sitrussaus og krokanis. Petit four

Årets Kjøkkensjef 2009: Jonny Trasti!

Johnny Trasti, Kjøkkensjef

Johnny Trasti, Kjøkkensjef

Vi gratulerer vår utrolig dyktige kjøkkensjef Johnny Trasti med prisen «årets kjøkkensjef 2009″, delt ut av Norges Kokkemesterers Landsforening 13. mars 2010. – dette er en utmerkelse som henger meget høyt og tildeles en markant skikkelse innenfor kokkefaget og norsk matkultur, melder kokkenes Mesterlaug i Finnmark. les mer på altaposten: http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article342241.ece

«En smak av Finnmark»

Sorrisniva ble i 2009 tildelt en pris for det beste og mest innovative matkonseptet basert på lokale råvarer i Finnmark. Prisen ble delt ut av Innovasjon Norge under Finnmarkskonferansen.  I begrunnelsen fra juryen sies det blant annet at Sorrisniva er et forbilde på hvordan bruk av høy kompetanse sammen med lokale råvarer kan være med på å løfte opplevelsen for gjesten. En stolt kjøkkensjef Johnny Trasti sier at prisen motiverer til videre utvikling av matopplevelsen i Sorrisniva.

Sorrisniva er et populært sted å arrangere middager i forbindelse med kurs/konferansfer, kick-offs, eller møter, for bedrifter, lag og foreninger. Her kan du også holde julebord, bryllup, jubileum, årsfester etc. Ta kontakt på e-post eller telefon 78 43 33 78 for et uforpliktende tilbud!